Expense Blog

Release Notes - Q3 2024

Skriven av Chris Mansson | 2024-okt-08 06:51:04

Produktnyheter: Effektivare hantering av utlägg och resor

Vi har några spännande uppdateringar i vår Expense-tjänst som vi gärna vill dela med er. Dessa förbättringar syftar till att underlätta och effektivisera er hantering av utlägg, resor och bokföring. Här är vad som är nytt:

Automatisk uppdatering av valutakurser

För er som använder vår utläggstjänst i Expense har vi nu adderat fler valutakurser. Förutom de tidigare tillgängliga valutorna kan ni nu också hantera GBP (brittiska pund), HKD (Hongkong-dollar), TRY (turkiska lira) och TWD (taiwanesisk dollar). Detta gör det enklare att hantera internationella utlägg.

För att använda dessa nya valutakurser behöver ni aktivera funktionen "FÖRESLÅ valutakurser" i era inställningar. Därefter kan ni lägga till de nya valutorna under **Administrera > Valutor**. Denna automatiska uppdatering av valutakurser hjälper er att undvika felaktigheter och säkerställer att utläggen alltid bokförs med aktuella kurser.

Lär mer

Dubblettvarning för milersättning och reseräkningar

Vi har sedan länge haft varningar för dubbletter av kvitton och inköp i Expense, men nu har vi även utökat detta till att omfatta milersättning och reseräkningar. Om samma datum och belopp används i en ny redovisning som redan har registrerats, kommer en varning att dyka upp. Detta hjälper er att undvika dubbelbokningar och därmed minska risken för onödiga utbetalningar.

Detta är ett viktigt verktyg för att säkerställa att er hantering av resor och milersättning blir så noggrann och effektiv som möjligt.

Läs mer

Utanför EU-moms

För de av er som lyfter moms för inköp utanför EU har vi nu gjort en anpassning som förenklar denna process. Genom att aktivera en ny inställning kan ni automatisera bokföringen av moms på utrikes inköp, vilket sparar tid och minskar risken för fel. Inköp i utländska valutor kan nu bokföras med vändande moms direkt i webbportalen och appen, utan att ni behöver hantera dessa manuellt.

Detta är ett stort steg mot att göra er bokföringsprocess smidigare och mer automatiserad.

Läs mer 

Anpassade importmallar för Pyramid

Om ni använder affärssystemet Pyramid kan ni nu dra nytta av en ny anpassad importmall för era användare och interna konton. Denna förbättring gör det enklare att hantera data i Expense, särskilt för er som har många interna kontodimensioner. Mallen är speciellt utformad för att passa Pyramid-användare och kommer att göra er arbetsflöde ännu mer effektivt.

Läs mer

Nytt och modernare gränssnitt

Slutligen har vi uppdaterat gränssnittet i vår webbportal för att ge er en modernare och mer användarvänlig upplevelse. Det nya gränssnittet gör det enklare att navigera, vilket sparar tid och gör er dagliga administration mer intuitiv.

Läs mer

---

Med dessa uppdateringar strävar vi efter att göra era arbetsprocesser ännu smidigare och mer effektiva. Vi ser fram emot att höra era åsikter och hur dessa förbättringar hjälper er i vardagen!