Automatisk hantering av moms utanför EU

Vi har infört en ny funktion för organisationer som hanterar inköp och moms utanför EU

Vi har infört en ny funktion för organisationer som hanterar inköp och moms utanför EU. Genom att aktivera denna inställning kan ni nu automatisera bokföringen av moms på utrikes inköp, vilket minskar behovet av manuell hantering.

Hur fungerar det?

Den nya inställningen för moms utanför EU gör att inköp i utländska valutor automatiskt bokförs med vändande moms. Detta sker både i webbportalen och i appen, vilket innebär att ni kan hantera momsredovisningen oavsett var ni befinner er.

För att aktivera funktionen går ni till inställningarna för moms och markerar "Utanför EU". Efter detta kommer alla inköp som görs i länder utanför EU att inkluderas i den automatiska bokföringen av vändande moms.

Varför är detta viktigt?

Att automatisera momshanteringen för inköp utanför EU sparar tid och minskar risken för fel. Detta är särskilt viktigt för organisationer som regelbundet köper varor eller tjänster från leverantörer i länder utanför EU, eftersom det innebär att ni slipper den manuella hanteringen av dessa transaktioner.

Guide: Så aktiverar ni moms utanför EU

1. Gå till Inställningar > Moms.
  2. Välj inställningen Utanför EU.
  3. Inköp som görs i länder utanför EU kommer nu att hanteras automatiskt med vändande moms.