Delkontera kvitto som ska fördelas

Kontera eller delkontera olika momsatser på ett kvitto.

I vissa fall finns det olika momssatser på ett kvitto. I de fallen så ska respektive moms konteras var för sig.

Att delkontera innebär att ett kvitto ska mot olika konton eller momskonton.

Expense processen är densamma. Kvittot fotas och en kommentar appliceras som vanligt däremot skiljer sig bokföringssteget.

Delkontering vid inköp:

1. Öppna Expense Appen > Klicka Plus ikonen > Skapa inköp
  2. Fota kvittot eller hämta en bild från bildarkivet genom att trycka telefonens tillbaka knapp.
  3. Välj Företagskort.
  4. Lägg till kommentar.
  5. Säkerställ att belopp och övriga uppgifter är korrekta > Klicka Spara
  6. Klicka Att Redovisa.
  7. Gå in på den pågående kortredovisningen > Kontrollera transaktionerna.
  8. Gå in på transaktionen > Bokför
  9. Fyll i summan som ska konteras i kontera för (exempelvis 100kr) > Välj inköp> Säkerställ att momsen är korrekt.
  10. Lägg resterande summa mot ett annat konto/internt konto /moms > Spara.

Delkontering vid representation:

Detta kan även göras i representation. Istället för belopp anges procentuellt värde. Det vill säga kan en viss procentsats gå till ett särskilt konto eller kostnadsställe.

För att kunna applicera delkontering vid representation behövs en särskild inställning aktiveras på administratörernas sida.