1. Expense Knowledge Center
  2. Administratör
  3. Kom igång med privata medel (traktamente och utbetalningar)

Traktamente: Import och inställningar

Importera traktemanten

I början på nytt kalender år publicerar Skatteverket nya standardvärden för året som Expense gör tillgängligt för samtliga kunder som har tillgäng till Traktamentes modulen.

Import

1. På startsidan hittar du en blå ruta > Importera Skatteverkets traktamenten för nuvarande år.
  2. Klicka på länder > Bocka i länder som är aktuella för ert företag. (eller alla, så finns de där)
  3. Klicka Importera.

Skatteverkets standardvärden uppdateras av Expense varje år. Viktigt att tänka på att ändringar måste importeras manuellt. Information skickas för att förenkla arbetet.

Inställningar

1. Gå till Administrera > Traktamenten finns det aktuella traktamenten enligt Skatteverkets regler.
  2. Finns det behov av Endagsförättning > klicka Årets Traktamente i listan och fyll i  uträkningsmodulen.
  3. Se över över måltidstyperna så de passar ert bolag annars följs standarden från Skatteverkets rekommendationer.
  4. Finns behov av skattepliktiga delar > klicka skattepliktiga delar och nytt belopp.

Varje år så lägger vi upp nya inrikes-traktamenten och utrikes-traktamenten åt er, det ni behöver göra är att importera dessa och modifiera till era interna standarder.