Momskoder

Momskoder, tillämpa modifierad moms samt anpassa procentsatsen av momsen

Tillämpa modifierad moms

1. Gå till Administrera > Inställningar -> Konteringar.
  2. Ändra i rullgardinen > Internt konto och lägg till modifieringen.
  3. Gå till Administrera > Kontoplan > Fliken modifierad moms och lägger upp valen som ska fästas på de interna konton som används för detta ändamål.

Det är också möjligt att lägga resterande moms mot ett specifikt konto för att ni ska hålla koll på hur mycket som hamnar som överflöd.

Anpassa som procentsatsen av momsen som ska dras

1. Gå till Administrera > Interna konton
  2. Klicka Kostnadsställe > Fliken kontokoder och välj ett kostnadsställe. Anpassa procentsatsen av momsen som ska dras.