Steg 1 - Justera er kontoplan

Anpassa kontoplan och arbetsflöde.

För att komma igång så måste ni ställa in i Expense hur ert arbetsflöde skall se ut samt inställningar som skall tillämpas.

Som nytt bolag i Expense har man tillgång till en baskontoplan där allting är fullt justerbart.

Kontoplan

• Gå till Administrera > Kontoplan
  • Spegla er kontoplan från bokföringsprogrammet men använd endast de konton som användarna kommer behöva.
  • Kräv inte kvitto är en smart funktion där ni kan låta tex årsavgift eller öresutjämning komma igenom utan kvitto.

Efter ni bokfört något på ett konto när ni börjat hantera era transaktioner kommer ni inte kunna radera det kontot, utan då får ni ställa in det som inaktivt.

Uppdatera många konton

• Gå till Administrera > Kontoplan > Klicka på de 3 prickarna och följ hänvisningarna.

Importera konton.txt - Här är en exempelfil på hur filen skall vara uppbyggd samt vilket format den skall vara i.