Kan en administratör ändra ett felaktigt kvitto eller lägga till ett kvitto åt en användare?

Som administratör kan du hantera kvitton åt användare vid olika tillfällen

Som administratör kan du hantera kvitton åt användare vid olika tillfällen, exempelvis vid sjukskrivning, avslutad anställning eller föräldraledighet. Här är en steg-för-steg guide för hur du kopplar bort, lägger till eller laddar upp kvitton åt en användare.

Koppla bort ett felaktigt kvitto

Om ett kvitto har blivit felkopplat till en användares redovisning kan du som administratör koppla bort det:

1. Navigera till redovisningen:
    Gå till Redovisningar > Lista alla och välj den aktuella användarens redovisning.

2. Koppla bort kvittot:
    Klicka på gem-ikonen bredvid kvittot för att öppna det. Välj sedan alternativet "Ta bort". Observera att detta inte raderar kvittot, utan endast kopplar bort det från redovisningen.

3. Bekräfta bortkopplingen:
    Klicka på "Koppla loss" för att avsluta processen.

Koppla rätt kvitto till en redovisning

Om ett kvitto saknas i en användares redovisning kan du enkelt lägga till det:

1. Öppna användarens redovisning:
    Gå till Redovisningar > Lista alla och välj användarens redovisning.

2. Lägg till kvittot:
    Klicka på den grön/vita plus-ikonen för att öppna användarens kvittoarkiv.

3. Välj rätt kvitto:
    Håll muspekaren över det kvitto du vill koppla och klicka på "Välj".

Lägga till ett kvitto från administratörens arkiv

Om användaren saknar ett kvitto, men du som administratör har tillgång till det, kan du koppla kvittot från ditt eget kvittoarkiv eller ladda upp en fil:

1. Öppna användarens redovisning:
    Gå till Redovisningar > Lista alla och välj den aktuella användarens redovisning.

2. Öppna kvittoarkivet:
    Klicka på den grön/vita plus-ikonen för att öppna användarens kvittoarkiv.

3. Välj kvitto från ditt eget arkiv (alternativ 1):
    I kvittoarkivet, klicka på rullgardinsmenyn där det står Tillhör: [användarens namn] och välj dig själv som användare.

• Håll muspekaren över kvittot du vill koppla och välj det.

Eller:

Ladda upp ett nytt kvitto (alternativ 2):
    Klicka på "Ladda upp", hitta filen på din dator och klicka på "Öppna". Kvittot laddas upp och kopplas automatiskt till redovisningen.