Kan en administratör ändra i bokföringen på en inlämnad eller attesterad redovisning?

Användarna kanske inte har ekonomi-bakgrund och ibland blir det fel, då är det tur att administratören har behörighet att ändra eller göra om.

Som administratör har du behörighet att ändra i bokföringen, även efter att en redovisning har lämnats in eller attesterats.

Steg för att ändra bokföringen

1. Öppna redovisningen:
    Gå till Redovisningar > Lista alla och välj den redovisning du behöver ändra.

2. Öppna det aktuella köpet:
    Klicka på det köp du vill redigera i redovisningen.

3. Radera den nuvarande bokföringen:
    Klicka på knappen Radera bokföring. Detta tar bort den befintliga bokföringen för just det köpet och gör att du kan börja om.

4. Bokför om åt användaren:
    Gör de nödvändiga ändringarna, exempelvis byte av konton eller interna konton.

5. Spara ändringarna:
    När du är klar med justeringarna, klicka på Spara för att uppdatera bokföringen.

Hantering av representationer

Om köpet gäller en representation följer du samma steg som ovan. Dock finns det en viktig sak att tänka på:

• Kopiera deltagaruppgifterna:
    När du klickar på Radera bokföring för en representation, kommer uppgifter om deltagare, bolag och syfte att raderas. Därför är det viktigt att du kopierar dessa uppgifter innan du tar bort bokföringen, så att de enkelt kan återinföras när du bokför om.

Med dessa steg kan administratörer enkelt korrigera eventuella bokföringsfel och säkerställa att redovisningarna blir korrekta.