Steg 3 - Anpassa inställningar

Anpassa inställningar, flödesanpassningar, lönearter.

Det är under inställningar som flödesanpassningar görs, lönearter ändras och integrationer tillämpas.

Det finns många inställningar som kan tillämpas. Vi rekommenderar att vara uppmärksam kring dessa inställningar när man kommer igång.

• Attestmetoden - är förinställd på digital.
  • Tillåt inlämning utan att bokföra - Applicera denna inställning om ni inte vill att era medarbetare ska bokföra själva.
  • EU-Moms - Bocka i att man använder man EU-Moms. Lägg  upp de två kontona (ingående och utgående) i kontoplanen.  Sedan koppla dessa i konteringsfliken.
  • Kreditkonton - Ställ in de konton ni vill att alla redovisningar ska bokföras emot. Har ni tillgång till företagskort kan ni matcha redovisningar ifrån Expense till leverantörsfakturan ni får ifrån banken via kreditkonto företagskort.
  • Utlägg/privata kort - Ställ in de konton ni vill att alla redovisningar ska bokföras emot. Registreras utlägg eller privata kort ställs ett motkonto kreditkonto privatkort, skuld till personal.
  • Import & Export - Gå till Inställningar > Import & Export  och anpassa inställningar för hur ni vill exportera er data.
  • Skicka automatiska e-post påminnelser - Gå till Inställningar > Övrigt.
  • Licensinformation - Gå till inställningar > Övrigt > Längst ner på sidan kan ni se antalet licenser ni har samt hur många av dessa som ni utnyttjar.