Företagskort - Hantera kvitton och transaktioner

När era företagskort är kopplade till Expense är det dags att börja fotografera och hantera era kvitton.

Skapa utlägg till ett företagskort

1. Öppna Expense Appen > Klicka Plus ikonen > Skapa inköp
  2. Fota kvittot eller hämta en bild från bildarkivet genom att trycka telefonens tillbaka knapp.
  3. Expense skannar automatiskt kvittot och hämtar datum, belopp, moms, ort och inköpsställe.
  4. Välj Företagskort.
  5. Lägg till kommentar.
  6. Säkerställ att belopp och övriga uppgifter är korrekta > Klicka Spara
  7. Spara utlägget eller skapa nytt utlägg.

Fotografera löpande under månadens gång så näraliggande inköpstillfället som möjligt. Ni får sedan en notis av Expense när transaktionen är levererad och kan gå vidare till nästa steg i processen.

Bokför företagskorts transaktion

1. Öppna Expense Appen > Klicka Att Redovisa.
  2. Gå in på den pågående kortredovisningen > Kontrollera transaktionerna.
  3. Gå in på valfri transaktion > Bokför > Få alternativ vilket konto som tillämpas eller välj Inköp för att se snabbval.
  4. Bokför enligt era interna rutiner med interna konton > Kontrollera momsbelopp.
  5. Spara
  6. Vid transaktion där representation tillämpas välj det vid bokföringssteget > Ange den mall som tillämpats vid representationstillfället och fyll i:
    1. Antal deltagare
    2. Deltagarnas namn
    3. Syfte
    4. Vid extern > Externt företagsnamn
  7. Bokför alla transaktionerna
  8. Lämna in

Skriv så mycket information kring inköpet vid fotograferingstillfället > kommentar.
När man sedan bokför inköpet kan ni kopiera detta till de fält som avser representation så slipper man addera denna information igen.

Fota kvittot om företagskortstransaktionen finns tillgänglig i Expense appen

1. Öppna Expense Appen > Klicka Att Redovisa.
  2. Klicka Aktuella redovisningen > Välj en transaktion > Kamera symbolen.
  3. Fota kvittot eller hämta en bild från bildarkivet genom att trycka telefonens tillbaka knapp.
  4. Expense kopplar kvittot till den aktuella transaktionen.
  5. Spara.

Lämna in utan att bokföra

Om ert företag tillämpar att som användare inte skall göra bokföringssteget följ då dessa steg i processen

1. Öppna Expense Appen > Klicka Att Redovisa.
  2. Klicka Aktuella redovisningen.
  3. Kontrollera aktuella redovisningen att > kvitto finns bifogat > kommentaren är tydlig.
  4. Lämna in.