Steg 6 - Exportera redovisningarna till bokföringen

Flytta redovisningarna till bokföringen.

När alla redovisningar är klara i arbetsflödet är nästa steg att generera bokföringsfiler till era interna system. De flesta programmen tar emot SIE filer. Det finns en gedigen lista på format, skulle ni mot förmodan inte hitta något kan man skapa sitt eget exportformat. Kontakta oss för mer information.

Exportera redovisning

1. Gå till Administrera > Inställningar > Import & Export.
  2. Fyll i till och från datum.
  3. Fyll i verifikatdatum.
  4. Klicka på kontrollutskrift för att säkerställa att de redovisningar som ni vill ha med är korrekta.
  5. Klicka sedan på Exportera.
  6. Gå till Mina nedladdade filer.

För att exportera måste alla redovisningar vara i statusen Godkänd och vid SIE-Export ska aktuellt räkenskapsår samt föregående räkenskapsår vara ifyllt.

Export Expense

Felsökning

Skulle det vara så att av någon anledning kanske något är fel i bokföringen och den inte är importerad i bokföringssystemet.

1. Klicka Tidigare Exporter > Välj exportfilen som blev fel.
  2. Scrolla längst ner på sidan > Klicka återställ export

Tappat bort filen i nedladdningen? Klicka på spara till disk inne på tidigare exporter och den aktuella exporten.

Integration till Fortnox
  1. Gå till Administrera > Inställningar > Integrationer
  2. Klicka Välj integration > Fortnox och sedan lägg till.
  3. Fyll i vilken verifikationsserie och spara.
  4. Gå till Integrationer > Aktivera Fortnox.
  5. Logga in på Fortnox via popupsidan och ge sedan ert medgivande till integrationen.

Göra överföringar av interna konton och bokföring till Fortnox

Interna konton

1. Gå in till Interna Konton > Kontokoder.
  2. Klicka 3 prickarna > Importera internkontokoder från Fortnox.
  3. Alla kostnadsställen överförs in i Expense från Fortnox.

För att exporten ska kunna göras måste Dimensionstypen vara det interna kontot som ni ska överföra (kostnadsställe/projekt).

Bokföring

Rutinen gällande eventuell attest och godkännande sker precis vanligt, skillnaden är att när man klickar på Exportera skickas alla transaktioner och eventuella bilder på kvitton redovisningen direkt till Fortnox under verifikationer.

Viktigt att den som kopplar integrationen måste ha bokföring och arkivplats licenserna hos Fortnox samt lön med om det ska betalas ut någonting via lön.