Attestperson - justera en bokförd transaktion

Har man attestbehörighet kan man även justera en bokförd transaktion som man skall kontrollera.

1. Öppna Expense Appen > att Granska.
  2. Gå in på valfri redovisning > Se översikten.
  3. Är det ett kvitto > Klicka på transaktionen > Se bokföring.
  4. Klicka på X ikonen för att komma tillbaka till översikten.
  5. Klicka på de tre prickarna > Radera bokföring.
  6. Bokför transaktionen > Få alternativ vilket konto som tillämpas eller välj Inköp för att se snabbval.
  7. Bokför enligt era interna rutiner med interna konton > Kontrollera momsbelopp.
  8. Spara
  9. Vid transaktion där representation tillämpas välj det vid bokföringssteget > Ange den mall som tillämpats vid representationstillfället och fyll i:
    1. Antal deltagare
    2. Deltagarnas namn
    3. Syfte
    4. Vid extern > Externt företagsnamn
  10. Attestera redovisningen

Istället för att tillåta återkommande fel som görs av användare varje månad, implementera ett system som genererar ett tydligt felmeddelande som anger exakt vilka justeringar användarna behöver göra.