Aktivera automatiskt moms scanning

Förenkla bokföringen med tolkning av momsbelopp i appen

Appen kan tolka flera fält för era kvitton inklusive momsbeloppet. För att detta skall aktiveras justerar ni momskoderna på kontona i kontoplanen.

1. Administrera > Kontoplan och gå in på valfritt konto och justera momskoden till "Manuell".
  2. Vid bokföringssteget kommer momsbeloppet lokaliseras vid valt konto med manuell momskod och ni får en smidigare bokföringsprocess.

Skulle momsbeloppet inte vara korrekt tolkat har både era användare och administratörer behörighet att justera det till korrekt momsbelopp.

Expense Screen Recording - Chris (17)

Ersätt representationsmallar med automatiskt moms scanning

Då momsen tolkas vid fotograferingstillfället kan man inaktivera de representationsmallar ni aktivt jobbar med idag, och istället utgå ifrån kontot i kontoplanen istället.

1. Administrera > Inställningar > Bocka ur använd representation
  2. Administrera > kontoplan > Välj representations konto
  3. Justera benämningen på kontot till det ni önskar (till exempel Intern måltid)
  4. Ändra till manuell momskod
  5. Ändra status till aktiv
  6. Gå till Fliken "Konteringstext" > Applicera de frågor som skall ställas vid representationstillfället (till exempel Namn på deltagare, syfte och externt företagsnamn)